کتاب خوب گرافیک چی بخونم؟

کتاب توی حوزه گرافیک چی بخونم؟!
این یکی از بیشترین سوالاتیه که از من پرسیده میشه!
کتاب خوندن جزو الزاماتیه که باعث میشه شما نسبت به کسب و کارتون دید بهتری داشته باشید و از تجربه های دیگران استفاده کنید برای پیشرفت خودتون و پروژه های کارفرما.

البته ناگفته نمونه! اینکه چی بخونیم و از دانش مون چطور توی کسب و کارمون استفاده کنیم هم مهمه.
اینجا چندتا از کتابایی رو بهتون معرفی میکنم که به نظرم مفید بوده و میتونه الهام بخش باشه.

۱- کتاب تایپوگرافی از فرشید مثقالی:

تایپو گرافی یکی از معضلات پنهان توی کار ما بوده و هست! این کتاب به خوبی زیر و بم تایپوگرافی رو توضیح داده، به اهمیت این هنر اشاره کرده و به نقد و بررسی انواع فونت و کاربرد اونها پرداخته.

۲- کتاب راه هنرمند اثر جولیا کامرون

ازون جایی که کار ما هنریه و برخواسته از روح و تفکره، خلاقیت مون میتونه بر اثر خیلی از اتفاقات مختلف زندگی به بن بست بخوره و ته بکشه! و هیچ چیزی نا امید کننده تر از این برا یه آرتیست نیست که دیگه نتونه دست به خلق اثر هنری بزنه… ادامه ی این مسیر بی خلاقیت میتونه حال مارو روز به روز بدتر کنه لذا خوندن این کتاب برای بدست آوردن اون گوهر از دست رفته خیلی کمک کننده ست.

۳- کتاب رنگ از یوهانس ایتن:

یکی از سوالاتی که خیلی تکرار میشه اینه که برای درک و استفاده کاربردی و درست رنگها کنار هم، آیا تئوری، قواعد و یا قانون خاصی وجود داره یا فقط وابسته به باورهای ذهنیه ماست؟
کتاب رنگ ایتن میتونه به این سوال جواب بده و اگر به دانش و مهارت خاصی برای ترکیب و شناخت رنگ ها نیاز دارین بهتون کمک میکنه، همچنین مرجع خوبی برای استفاده علمی از رنگ هاست.

۴- كتاب جرقه های فكر بكر در طراحی نشانه از جيم كراوز

این کتاب دیدگاه های زیبایی‌شناختی درباره لوگو هارو بررسی می‌کنه و درباره موضوعات و سبک های مختلف اجرا و ایده پردازی لوگو اظهار نظر میکنه. اگه دلتون میخواد سبک خاصی پیدا کنید و کارهاتون از اجراهای نخ نما و لوگوهای چستفودی فاصله بگیره، پیشنهاد میکنم توی این کتاب رو حتما مطالعه کنید

۵- تایپ، فرم و عملکرد: راهنمایی بر اصول تایپوگرافی از جیسون سلنتیس

توی این کتاب، مکانیک تایپوگرافی توضیح داده شده و اطلاعات کاملی به ما میده تا بتونیم پیام رو به طرز موثر تری به وسیله تایپ منتقل کنیم و البته یکی از کتاب های ضروری برای طراحی و لی اوت به حساب میاد. (قبل از کتاب تایپوگرافی فرشید مثقالی پیشنهاد میکنم بخونیدش)

۶- تفکر طراحی گرافیک | آن سوی طوفان مغزی از آلن لاپتن:

طوفان فکری یکی از روش هاییه که من خیلی توی پروژه های مختلف ازش استفاده میکنم. دقیقا همون چیزی که باعث میشه ایده هایی که از نظرم پنهون شده به چشمم بیاد و تاثیر زیادی توی روند ایده پردازی پروژه داره.
توی این کتاب ۲۴ روش (سامورایی:)) برای فکر کردن و خلق کردن ایده پیشنهاد داده شده که با خوندنش میتونید روند رشد فکری و خلاقیتتون رو در دیزاین افزایش بدین.

دانش در کنار تجربه میتونه باعث پیشرفت ما از گرافیست های دیگه بشه. همون چیزی که یه گرافیست رو تبدیل به بیزنس من میکنه! نه یه طراح فکستنی گوشه ی خونه که طرح های دوزاری میزنه برای امرار معاش!

دمتون گرم که این مطلب رو خوندید
برام تو کامنت ها چندتا کتاب خوبی که خوندید رو بنویسید

ارادت علی شیردستیان

1 در مورد “کتاب خوب گرافیک چی بخونم؟”

  1. حامد خاکی

    کاربرد رنگ و حروف …میچل بیومنت ..ترجمە حامد خاکی.
    کتاب گرافیک حرفه ای .رابین ویلیامز و جان تالت..ترجمه حامد خاکی .
    کتاب مرجع ایده های بصری ..استیون هیلر..سیمور چواست ..ترجمه حامد خاکی

    این کتابها متاسفانه کمیابند اولین ترجمه ها در طراحی گرافیک از طریق ترجمه این کتابها بعد از کتاب مبادی سواد بصری توسط اقای مسعود سپهر .به دانشجویان شناسانده شد .بعد از آن دیگر انتشاراتی ها با توجه به انبوه دانشجوی رشته گرافیک اقدام به چاپ آثار گرافیک کردند .

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *